HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Антирекорд! Пълен провал на матурите в две училища в Кюстендил, нито един зрелостник няма да получи диплома, дори затворниците в Бобов дол ги биха по успех

Две училища в Кюстендил регистрираха рекорд по слаби  оценки на матурите и нито един от възпитаниците им няма да вземе диплома за средно образование. Възпитаниците на ПГ по лека промишленост „Вл. Димитров-Майстора“ в Кюстендил са със среден успех 2.61, а на ПГ по селско стопанство „Св. Климент Охридски“ – 2.85. В дъното на класацията е и СУ „Д-р Петър Берон“, където се обучават затворниците от Бобов дол, те са изкарали среден успех  2.87.

Резултатите от големите матури са сред най-коментираните в областния център през седмицата. В педагогическите среди вече са категорични, че двойкаджийските училища, където се обучават предимно деца от малцинствата, не трябва да съществуват.

„Тези училища получават субсидия колкото елитните, а на практика изкарват хора, които нямат завършено средно образование, какъв е смисълът от съществуването им?”, коментират учители от Кюстендил и допълват, че децата, завършващи тези училища, на практика отново не са интегрирани и не са готови да работят, защото нямат дипломи, нито образование.

На другия полюс са профилирана гимназия “Христо Ботев” – Дупница и ПМГ- Кюстендил, грабнали палмата на първенството от матурите. Двете училища са окупирали първите две места в област Кюстендил, като си разменят лидерството на матурите по БЕЛ и математика.

По български език и литература най-добри резултати са постигнали зрелостниците от Профилирана гимназия „Христо Ботев“ в Дупница със среден успех 4.93, а ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ в Кюстендил е със среден успех 4.85. Третото място отново е за дупнишко училище – СУ „Св.П. Хилендарски“, със среден успех по БЕЛ 4.51.

На втория ДЗИ най-добри резултати са постигнали зрелостниците от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ в Кюстендил със среден успех  5.16, следвани от Профилирана гимназия „Христо Ботев“ със среден успех 4.93 и ЕГ „Д-р Петър Берон“ – Кюстендил – 4.71, нареждащо се на трето място.

ВАСИЛЕНА ВАСИЛЕВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *