Антъни Джошуа се отказва от мача с Кубрат, дава му титлата в тежка категория

Антъни Джошуа е готов да оваканти титлата в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), съобщава английското издание „Сън“. Причината е, че за да защити пояса, англичанинът задължително трябва да излезе на ринга срещу Кубрат Пулев. Българинът е основен претендент за титлата, след като защити своя интерконтинентален пояс срещу

Подобен мач би провалил плановете на Джошуа и щаба му за евентуален реванш срещу Владимир Кличко. За сега такъв сблъсък е в приоритетите на боксьора и неговия щаб, тъй като ще привлече най-много зрители и съответно приходи.

Двамата излязоха един срещу друг на „Уембли“, а публиката наброяваше 90 хил. души. Джошуа нокаутира Кличко в 11-ия рунд и стана носител на титлите в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBО).

От щаба на британеца не скриха, че вече са започнали преговори с промоутърската агенция на Кубрат – „Зауерланд“.

„Водим разговори с IBF и с промоутъра на Пулев „Зауерланд“. До края на седмицата би трябвало да имаме повече яснота, но ситуацията е доста сложна. Не искаме да се отказваме от шампионската титла на IBF, но ако се наложи, не би било проблем да го направим. Не искаме боксовите политици да спират прогреса на Антъни. В идеалната вариант искаме да спечелим всички колани, но това е трудно заради ситуации като тази“, коментира агентът на британеца Еди Хърн.

„Бихме могли да сключим сделка с Пулев за един междинен мач за колана, като победителят в този двубой да се боксира с Ей Джей“, каза още Хърн.

От лагера на Джошуа на този етап са по-склонни за реванш с Кличко или за мач срещу световния шампион на WBC Дионтей Уайлдър, отколкото за двубой с Пулев.btv

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *