Апартамент на длъжник от Петрич с 3 стаи и 2 тераси върху 67 кв.м би всички рекорди по безценица – продават го срещу 2800 лв.

Етаж от тухлена къща с 3 стаи и 2 тераси в Петрич се предлага за продан срещу една средна заплата в столицата – срещу 2800 лв. Обявата е качена в сайт на частен съдебен изпълнител, където са публикувани и снимки от доста приличния вътрешен вид на стаите с дървена мебелировка, пищни полилеи и др.

Площта на етажа е 67 кв.м, а собствениците му Сашо Василев Асенов и Гюла Радкова Асенова го ипотекирали за 18 000 лв., не могли обаче да върнат сумата и банката ги погнала. Явно обаче парите са вложени в самия дом, защото семейството е застлало пода с теракот и дюшеме, сложило е дървена входна врата и дървесна дограма, направили и стъпалата с мозайка.

Обяснението за изключително ниската продажна цена се крие в няколко детайла на самата обява. Единият е, че къщата има ток и вода, но не и тоалетна, макар че новите собственици биха могли да си направят такава в някое кътче на етажа. Сградата е построена през 1980 г. по традиционния монолитен метод със стоманобетонна носеща конструкция, но самият съдебен изпълнител, който я продава, е уточнил в скоби, че конструкцията е със съмнително качество.

Третото обяснение за нищожната цена е адресът на продаваното жилище – ул. „Осогово“, която е в ромския квартал на Петрич.

Ще се намери ли купувач за най-евтиното градско жилище вероятно на територията на цялата страна ще стане ясно на 9 март, за когато е обявен публичният търг.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Цингарелата

    Има ли луд, който да даде и 1 лев за съборетина в маалата? Само някой от местните индианци може да извади пачка за това чудо!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *