Апел към благоевградчани: Пазете децата си от безстопанствени кончета на Бачиново – ритат

Мини кончетата от няколко месеца се разхождат свободно в района на парк Бачиново над Благоевград  и по алеята към него и са се превърнали в атракция за хилядите любители на чистия въздух, които се разхождат в зоната за почивка. Симпатичните животни обаче ритат и може да наранят сериозно децата, сигнализираха във вестник „Струма” загрижени родители. Майка на 5-годишно момиченце разказа как преди дни само бързата й реакция спасила дъщеричката й от ритник, който детето щяло да получи, докато опитвало да погали привлекателното с външния си вид животно. Случката се повторила след няколко дни с друго от кончетата.

„Виждам как хората, особено малките деца, се умиляват, като видят тези кончета, мнозина ги хранят,  но те може да станат опасни, и предупреждавам всички да стоят на безопасно растояние”, апелира за завишено внимание майката.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Бойко

    Страхотна статия за “малките кончета”.Отговора на въпроса е съвсем елементарен.Ритат ,защото непрекъснато са тормозени от безстопанствените кучета, които се навъртат в района на парка.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *