Арабски питки със сирене

Продукти

3 и 1,2 ч ч брашно,
100 мл олио,
100 мл кисело мляко,
1,2 ч. ч. топла вода,
1 ч. л. бакпулвер,
1 ч. л. захар,
1/2 ч. л. сол,1 мая,
за плънката –
150 гр. сирене и
150 гр. настърган кашкавал и нарязан магданоз, аз сложих и една зелена и една червена чушка нарязана на ситно.

Начин на приготвяне

Замесваме тесто от продуктите и оставяме да втаса 30 мин. на топло. Делим на 7-8 топки, всяка се разточва в овална форма. Слагаме плънка и прехвърляме единия край на ляво, а другия – на дясно, така и от двете страни и притискаме, да не се разтвори при печенето. Намазваме с разбит жълтък и печем за 15-20 минути. Много, много вкусни !

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *