Арестуваният за банковия обир в Дупница уволнен дисциплинарно от КАТ – Костинброд, разрешителното му за оръжие е от 5 г.

Защитата на привлечения като обвиняем за обира на банков клон  в Дупница Крум Йорданов няма да обжалва решението на Окръжен съд – Кюстендил, който му наложи постоянна мярка “задържане под стража”.

„Няма да обжалваме решението на Окръжен съд – Кюстендил, няма да използваме адвокатски трикове”, заяви адвокат Сашо Янев, който защитава Йорданов в съда.

В момента Крум Йорданов се намира в следствения арест в Кюстендил.

Стана известно, че Йорданов е с разрешително за оръжие отпреди 5 години. За да бъде издадено разрешително за носене на оръжие, се изискват документи от психиатър, извършва се обследване по криминална линия. Преди подписване на разрешителното от директора на районното управление на МВР се води и разговор с подалия молба.

Както „Струма” писа, при обиска в дома на Крум Йорданов бяха открити две законно притежавани пушки, пистолетът липсвал. От деня на обира криминалисти издирват пистолета, с който е стрелял Йорданов във вратата на офиса на ЦКБ в Дупница, за да се измъкне, и дрехите, с които е бил тогава. Йорданов ги изпращал да търсят на различни места около коритото на река Отовица, но търсенето досега е без резултат. 

Кариерата на Йорданов в МВР започва преди около 12 години в звено на дирекция „Жандармерия”, след това е преместен в отряд “Сигма”. Оттам отива на работа в КАТ в Костинброд в сектор „Регистрация на автомобили”. През 2020 г. е уволнен дисциплинарно.

Както “Струма” писа, Крум Йорданов е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура – Кюстендил за обира на 16 002 лв., 6510 евро, 1945 паунда и 12 550 щатски долара, на обща стойност 53 745, 05 лв., от офиса на банка ЦКБ в центъра на Дупница. За това деяние го грози затвор от 5 до 15 г.

ДРАГО МИРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *