Арестуваха бизнесмен за убийството на журналистка

Полицията на Малта арестува бизнесмен във връзка с убийство през 2017 г. на разследващата журналистка и блогър Дафне Каруана Галиция, съобщи БГНЕС.

Малтиецът Йорген Фенех бе задържан на яхтата си в зори, докато се опитваше да напусне Малта в деня, след като на предполагаем посредник беше предложено помилване, ако идентифицира поръчалия убийството.

“Арестувахме мъж като част от нашите разследвания за убийството на Дафне Каруана Галиция”, казват от полицията.

Фенех е директор и съсобственик на „Електрогаз“, спечелила многомилионен договор като представител на малтийската държава през 2013 г. за изграждането на нова газстанция на малкия средиземноморски остров.

Отделът за анализ на финансовото разузнаване на Малта също го определи като собственик на компания със седалище в Дубай, наречена „17 Black“.

Журналистката Каруана Галиция, убита в колата си от бомба, беше написала в блога си за „17 Black“ около осем месеца преди смъртта си, че е свързана с малтийски политици.

Малтийският премиер Джоузеф Маскат каза във вторник, че е обещал на предполагаемия посредник помилване, ако назове човека, който е наредил смъртта ѝ. 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *