Арестуваха биячите на главната счетоводителка на Хлебозавода, откраднатите накити открити в златарско ателие в Благоевград

Служители на РУ Рила са установили и задържали извършителите на грабежа в дома на главната счетоводителка на Хлебозавода в Кочериново Мая Чергарска. В хода на специализираните полицейски действия са открити и иззети част от отнетите златни накити, които били продадени в златарско ателие в Благоевград. Двамата мъже, които извършиха грабежа на 11 март през нощта, са проникнали в къщата й  в Рила  чрез демонтиране на стъкло на прозорец, били са маскирани и чрез удари и заплахи са отнели от собственичката 250 лв. и златни накити. Единият е на 37 години и е от Рила, 24 години и е от с. Тополница. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Рила, работата по случая продължава под прякото ръководство на прокурор от РП Дупница.

Както struma.bg писа, двама маскирани са нападнали в дома й в Рила главната счетоводителка на Хлебозавода в Кочериново Мая Чергарска, задигнали са пари и златни накити.

Сцената като от криминален филм се разиграла в дома на 64-г. Мая Чергарска в Рила в понеделник около 4 ч. призори. Жената, която спяла дълбоко по това време на денонощието, се събудила, когато усетила, че ръка й запушва устата. Когато отворила очи, ужасена видяла мъж с качулка на главата, който й казал, че ако крещи, ще я убие. Тя разбрала, че в къщата й има и друг човек, тъй като чула шум от отваряне и затваряне на чекмеджета. После видяла и другия мъж, който също бил маскиран с качулка на главата, така че тя да не може да разпознае нападателите. Заплашената жена дала на бандитите златно синджирче, златния пръстен, който бил на ръката й, и 350 лв., които имала в наличност. След като взели плячката, крадците напуснали дома й.

Въпреки шока от нападението М. Чергарска успяла да набере тел. 112 и да съобщи за грабежа, извършен в дома й. На място пристигнали криминалисти от РУП – Рила и извършили следствени действия.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *