Арестуваха Боби Мечката

На 14 ноември служители от ГДНП и ОДМВР – Ямбол предприемат незабавни оперативно-издирвателни мероприятия след сигнал за извършена кражба от апартамент в ямболския комплекс „Диана“.

В жилището е проникнато в обедните часове, чрез използване на специално техническо средство и са отнети пари. В хода проведените  полицейските действия,  координирани  от ГДНП, сектор „Престъпления против собствеността“,  около 3 часа по-късно в град София са установени и задържани  двама, за които има данни, че са съпричастни към деянието – на 49 и 44 години. В рамките на операцията са извършени претърсване и изземване в лекия автомобил, ползван от задържаните, както и на обитаваните от тях имоти. Установени са инкриминираните предмети, обект на кражбата от жилището в Ямбол.

Днес в хода на разследването, водено в РУ-Ямбол, двамата са привлечени в качеството им на обвиняеми за извършено престъпление. 49-годишният е привлечен в качеството му на обвиняем по чл. 195, ал1, т. 4, 5 и 7, във вр. със чл. 194, ал.1, вр. с чл. 28, ал 1 от НК, а 44-годишният ще отговаря по чл.195, ал.1, т. 4 и 5, вр. чл. 194, ал. 1 от НК. С прокурорско постановление двамата са задържани за срок от 72 часа. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура – Ямбол. Извършва се проверка за съпричастността на задържаните и към други престъпления, извършени по идентичен начин на територията на областта и в страната.

По информация на блиц единият от успешно задържаните от ГДНП бандити е Боби Мечката. Припомняме, че той е известен на полицията. Миналата година дори бе заподозрян за обира на века за милиони от тузарското имение в Бистрица на босовете на две дискотеки. Дни по-късно обаче версията бе опровергана.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *