Арестуваха машинист в Бобов дол с дрога в колата, след 6 часа обиск в дома му полицаите откриха незаконна пушка, пистолет, патрони и канабис

Арестуваха машинист в Бобов дол за притежание на наркотици и незаконно оръжие. 56-годишният Румен Седларов от дупнишкото село Палатово, който работи като машинист на лентите за пепелина в ТЕЦ-а, е арестуван след проверка от пътни полицай край кюстендилското село Невестино късно през нощта във вторник.

Седларов е следен от местни криминалисти по подаден сигнал, че продава марихуана. Във вторник вечерта той пазарувал в селския магазин и споделил пред присъстващите, че тръгва за Кюстендил. Около 21 часа при село Невестино мерцедесът на Седларов е спрян за проверка от пътни полицаи. В колата те открили 2 пакетчета с марихуана. Униформените повикали колеги от Кюстендил и Дупница на мястото. Поставили белезници на Седларов, един от полицаите се качил в мерцедеса и съпроводен от три патрулки, в една от които бил арестуваният, пристигнали в село Палатово и претърсили къщата и двора на Седларов. Обискът започнал около 23,00 часа и приключил около 5 часа вчера сутринта.

В дома на задържания мъж са открити незаконна пушка-помпа, пистолет, 81 патрона, 4 саксии с канабис и още два стръка между краставиците в парник на двора. Оръжието е открито в шкаф в една от стаите.

Вчера жители на селото коментираха: “Румен купи трактор да развива бизнес с него, да оре нивите на хората и да печели, но нещо зацикли. Има прекрасна дъщеря, която е стоматолог. Съпругата му работи в „Актавис”, а той живее сам в село Палатово, те си живеят в Дупница. Някой го е наклеветил, за да го арестуват”, коментираха съседи.

Румен Седларов остава в ареста за 72 часа. За случая е уведомена и Районна прокуратура – Дупница.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *