Арестуваха работник, саботирал производството в цеха на свекъра на фолкпевицата Емилия в с. Мурсалево

28-г. Васил Асенов от Дупница е задържан за нанесени вреди в цех в с. Мурсалево, община Кочериново, собственост на свекъра на фолкпевицата Емилия Фегир Башур.

Сигнал за умишлено повреждане на производствена машина в цеха за подматрачни рамки в с. Мурсалево е подал в РУ – Рила собственикът на фирмата. При извършените специализирани полицейски действия служителите установили, че щетите е причинил 28-годишният работник. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Репортер на “Струма” се свърза по телефона със собственика на цеха Ф. Башур. Ето какво заяви той по повод случилото се:

“От три месеца някой от работниците забиваше пирони в трупите и се късаха лентите на машината, с която ги обработвахме. Така спира производството за няколко часа и 99 души стоят без работа. В събота една от работничките видяла Васил да забива пирон в един от дървените трупи и ми съобщи. В цеха работят само роми като общи работници. Голяма част от тях са роднини на В. Асенов. Твърденията, че го е направил, защото не му била платена заплатата, не са верни. Не дължа заплати на никого. На 10-о число получават минималната работна заплата. Понякога им давам и бонуси. Като се разбра кой пречи на работата, извиках полиция. В. Асенов си беше тръгнал през това време. Всички дадоха показания пред полицаите, че той саботира производството. Щетите, които ми е нанесъл за тези три месеца, са за около 20 000 лв. Аз му давам хляба, на него и на още 90 роми, а той прави провокации в цеха”, заяви Ф. Башур.

Башур идва през 1960 г. в България и се записва да учи специалност “Индустриална химия”. Среща съпругата си в университета в момента, когато тя се записва за кандидатстудентски изпити. Влюбват се и се женят, той завършва висше, а съпругата му се отказва от следването, за да му стане спътница в живота. Имат двама синове, единият от тях – Жорж, е съпруг на фолкпевицата Емилия.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *