Първо в struma.bg!Арестуваха сина на Каплата за посегателство върху автомобила на изчезналия Янек Миланов

И синът на Васил Капланов-Каплата – Никола, е задържан със заповед за 72 часа в ареста в РУ – Дупница. Адвокат Ивайло Алексиев, който е защитник на В. Капланов, ще представлява и сина му Никола. Новината съобщи първо вестник “Струма” тази сутрин.

Никола Капланов е задържан вчера следобед. Обвинението срещу него е, че спукал гумите и надраскал автомобила на изчезналия Янек Миланов.

Адвокат Ивайло Алексиев съобщи още, че в петък изтича мярката от 72 ч., наложена на Н. Капланов, и в съда в Дупница ще се гледа искане на прокуратурата за удължаване на мярката.

Янек Миланов още като е бил във Франция е споделял с приятели и снимков материал на автомобила си, който бе оставил в Дупница на паркинга пред блок 46 в жк “Бистрица”, как е надраскан. Показвал е и снимка как ауспухът на автомобила му бил запълнен с пяна. Тогава той обаче се въздържал да подаде жалба в РУ – Дупница. Тези факти станаха известни на обществеността, след като Янек Миланов изчезна, а за последно е видян да се качва в джипа на Каплата.

Както “Струма” писа, след ареста на Васил Капланов, синът му Никола се отказа да следва право в ЮЗУ и започна работа заедно с майка си в шивашки цех в Дупница, за да може семейството да се издържа.

Васил Капланов-Каплата е зад решетките трети месец. Двата опита на адвокатите му да го изкарат от ареста се оказаха неуспешни. Той е с мярка “задържане под стража” за закана за убийство срещу председателя на мотоклуб “Неразделни братя” Николай Недев.

От вчера в ареста вече е и синът му Никола Капланов.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *