Арестуваха 64-годишен благоевградчанин, тръгнал с мотопед да гази полицаи

64-годишен благоевградчанин оказа съпротива на полицаи при проверка на пътя. Екшънът се разиграл в четвъртък около 17:30 ч. на ул. „Славянска“ в Благоевград, когато полицейски служители на 1 РУ – Благоевград спрели за проверка мотопед „Симсон“, който им се сторил съмнителен заради регистрационната табела, която била видимо излязла от употреба. Водачът на мотопеда не е представил пред органите на реда свидетелство за управление на МПС и при опит да напусне мястото на проверката с предната гума преминал върху пръстите на десния крак на един от полицейските служители.

Втори полицейски служител осуетил бягството, като, задържайки мотопеда, са паднали на земята. Мотопедистът е оказал съпротива при задържането му, в резултат на което е скъсана част от униформеното облекло на полицейския служител.

В хода на работата по случая е установена самоличността на лицето, а именно 64-годишен от Благоевград, който е задържан със заповед до 24 часа. За случая е уведомена Районна прокуратура – Благоевград. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК – едро хулиганство – непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, съпроводени със съпротива срещу орган на властта. След инцидента са снети обяснения от двамата полицейски служители, които нямат сериозни наранявания.

64-годишният благоевградчанин няма криминални регистрации и е с чисто съдебно минало. Дали ще му бъде удължен престоят в ареста, зависи от преценката на разследващия полицай и наблюдаващия прокурор.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА  

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *