Аржентинците от Падеш поеха 4 гола срещу „Левски“, гастарбайтер предлага шотландска рецепта за оцеляване

Първа загуба в зимните контроли допусна възроденият след близо три десетилетия безвремие „Спортист“ /Падеш/, който дотук в подготовката имаше на сметката си две от две победи. Аржентинците поеха 4 безответни гола в Крупник срещу намиращия се едно ниво по-нагоре в пиринската бундеслига „Левски“. До почивката гостите падаха само с 0:1, но след смените съпротивата им секна. Поражението обаче беше прието философски и без излишни драми. Проверката се изигра в приятелска атмосфера, при отлични условия и беше безкрайно полезна за трупане на опит от младите ни футболисти. Стартираме с надежда в пролетния полусезон тази събота с домакинство срещу „Левуново“ с начало 15.00 ч., разчитаме отново и на верните си фенове, коментираха от клуба в официалната му страница в интернет.

Междувременно запаленият футболен запалянко Иван Вукярски предложи рецепта за финансиране на отбора. „Имам предложение до ръководството и треньорския щаб на ФК „Спортист“. От дълги години живея в чужбина, присъствал съм на мачове от долните дивизии на Шотландия. Там също отборите се издържат по нашия модел – спонсори, дарители, членове и община. Предложението ми е да направим каса-кутия за домакинските мачове и всеки желаещ да може да дари малка сума, която да помогне за покриване на разходите на клуба. Знам, че домакинският мач струва около 300 лева. Знам и съм сигурен, че жителите и гостите на село Падеш ще се включат активно в това добро дело и ще запазим отбора“, написа в профила си находчивият гастарбайтер.

„СПОРТИСТ“: Н. Вакашински, Б. Широв, А. Андонов, Е. Йорданов, Д. Ичев, П. Илиев, Д. Петкашев, А. Зикатанов, Бл. Стоицов, Д. Марич, В. Стойков /С. Боздански, В. Паничерски, Б.Огнянски, М. Стоицов, А. Секулски, С. Стоянов, К. Димитров/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *