АРКТИЧЕСКИ СТУД! Сняг в София в четвъртък и петък, температурата пада до минус 2!

Четвъртък и петък – сняг в София и минимални температури от минус 2!

Арктически студ, невиждан в края на април, дъждове и дори сняг ни очакват до края на седмицата, алармират метеоролозите.

Температурите отново ще паднат под нулата и това ще създаде условия дори за снеговалежи в нощните часове в София и западната част на страната. Минималните температури от петък до неделя ще варират от минус 2 до 2 градуса и отново ще зъзнем като през зимата, а пролетта се отлага чак за началото на май, пише пик. През деня пък градусите ще скачат най-много до 14, и то в югозападните райони.

Леденото време е причинено от студен фронт, който няма да отстъпи скоро, а през следващите 5 дни ни чака истински апокалипсис с постоянни промени – вятър, дъжд, сняг, слънце, гръмотевични бури, порои и рязко падане на температурите.

Най-сериозни прогнози за сняг има за Западна България и в Предбалкана и единственото успокоение е, че снежната покривка няма да се натрупа, тъй като минусовите температури ще са само през нощните часове.

Пороите и гръмотевичните бури обаче са не по-малко зло и за 20 области на страната дори е обявен оранжев код за обилни валежи днес и утре. Опасност има м областите Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Смолян, Габрово, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Сливен, Ямбол, Бургас, Търговище, Шумен, Варна, Разград, Силистра и Добрич.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *