HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Армията под тревога! Върховният съд в Каракас беше нападнат с гранати от хеликоптер

Сградата на венецуелския върховен съд в столицата Каракас беше нападната с гранати, пуснати от хеликоптер, съобщи Би Би Си. Президентът Николас Мадуро определи случилото се като „терористичен акт“.

На кадри, публикувани в социалните мрежи, се вижда полицейски хеликоптер, кръжащ над града, след което се чуват изстрели и силен взрив.

Междувременно във видео в „Инстаграм“ полицейски офицер, идентифициран като Оскар Перес, за когото се предполага, че е пилотирал откраднатия хеликоптер, изобличи „престъпното правителство“.

Венецуела е в остра икономическа криза и в последните месеци в страната има масови протести, като върховният съд често е критикуван от опозицията, че помага на Мадуро да се задържи на власт.

Какво се случи?

В изявление от президентския дворец Мадуро съобщи, че хеликоптерът е прелетял над върховния съд и министерствата на правосъдието и вътрешните работи.

Според официални представители, цитирани от Ройтерс, по съда са хвърлени четири гранати, а по вътрешното министерство е стреляно 15 пъти.

Мадуро заяви, че атаката е можело да отнеме живота на десетки, както и че една от гранатите не е експлодирала.

По думите му армията е под тревога.

„Задействах всички въоръжени сили, за да защитят мира – каза той. – Рано или късно ще заловим този хеликоптер и извършителите на тази терористична атака“.btv

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *