HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Асен Блатечки затъна в дългове за стотици хиляди

Асен Блатечки се намира в критично финансово състояние, ожалват го колегите му от театъра. Звездата от „Стъклен дом“ задлъжнял със стотици хиляди левове в последните няколко години и се чудел как да смогва да обслужва многобройните си банкови кредити и ипотеки. Всеки месец той изплащал жилището, което купи за любовницата си Диляна Попова и сина им Борил в центъра на София, а отделно от 4 години насам наливал всичките си изкарани пари в във филма, която прави със законната си половинка Катерина Горанова, от която има дъщеря.

Двамата са режисьори и продуценти на лентата „Люси”, която се наложи да прекръстят на „Бензин” след излизането на холивудска продукция със същото заглавие. Филмът трябваше да е готов преди две години, но именно заради липса на финансови средства снимките се бавят, а дълговете на Блатечки растат и той почти не смогвал да ги плаща, като често се налагало да взима пари назаем и от приятели. Той спешно търсел съпродуцент за лентата, но до момента никоя от заможните фирми у нас не проявявала желание, тъй като с течение на времето проектът ставал все по-безперспективен.

Самият Блатечки трудно смогвал дори да се издържа, още повече че хранел две семейства. Напоследък не получавал роли в киното, а в театъра хонорарите не му стигали за почти нищо. Затова той се принудил да започне дори да озвучава реклами по телевизията, откъдето получавал по някой лев. Отделно от това се скъсва от пътувания из провинцията и вече почти няма градчета из България, където да не е играл пред местна публика, само и само да изкара някой допълнителен лев.

„Халтурите му отдавна не вървят в София и на хората им писна да гледат все един и същи образ в по 5-6 постановки на сезон. Затова отдавна е аут от столичните сцени, където се събира публика и сравнително добри пари. Намира си ангажименти само в провинцията и доста е свалил цената, само и само все пак да пада по някой лев”, ожалват Блатечки колегите му.

Най-големите разходи на Асен Блатечки все още отивали за Диляна Попова. Макар двамата да не са заедно от вече близо 2 години, актьорът нямало как да остави сина си Борил да живее без финансовата му подкрепа. Диляна обаче се възползвала максимално и в дълги периоди живеела на негов гръб, понеже нямала други доходи. Опитите й да пробие в модата не й носели почти никакви средства, пише пик.

Освен това Асен Блатечки все още издържал и старото си семейство. Въпреки че Катерина била доста по-разбрана от Попова и не му искала излишни пари, актьорът страдал от чувство за вина към нея и затова я обгрижвал финансово – нея и дъщеря им, по най-добрия начин.

Големия си крах Блатечки осъзнал, когато се принудил да поиска заем от приятел – нещо нетипично за него. Така той започнал да задлъжнява все повече и в момента имал дългове и към банки, и към познати и бил пред тотален фалит.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *