АСТРАЛНИ БЛИЗНАЧКИ! Николина Чакърдъкова и Бионсе родени на една и съща дата

Българската народна певица Николина Чакърдъкова и световната музикална звезда Бионсе Ноус може да не са родени точно под една и съща щастлива звезда, но поне споделят един и същи рожден ден – 4 септември, пише пик. Родният талант Чакърдъкова проплаква за пръв път през 1969 година в Гоце Делчев. Мегазвездата Бионсе поема първата си глътка въздух през 1981 година в Хюстън, щата Тексас.

1987 г. е преломна в кариерата на народната певица Николина Чакърдъкова. Тогава тя е поканена от проф. Кирил Стефанов да се присъедини към Държавния ансамбъл за народни песни и танци “Пирин” – Благоевград, съобщава “Марица”. Това я изстрелва към върховете на славата сред любителите на родните ритми. Десет години по-късно е издаден първият сингъл на група “Дестинис Чайлд” – първата стъпка на Бионсе към огромната кариера, която  предстои.

Макар да не е стигнала международния успех на Бионсе Ноус, Николина Чакърдъкова успява да популяризира българското народно творчество и печели сърцата на хиляди хора. И да не е част от огромната музикална империя на съпруга на Бионсе – Джей Зи, българката притежава фолклорен канал. През 2013 г., новият  спектакъл „Най-голямото богатство…“ разпродава зала №1 на НДК за три поредни вечери – 10, 11 и 12 декември. За спектакъла са изработени над 100 нови костюма, в които са вплетени мотиви от Македонския край с ръчно изработена бродерия от сърма.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *