Астролози предупреждават: Започва коварен период!

Нептун е планетата на въображението, сънищата, мечтите, фантазиите, невидимото, илюзиите, интуицията. Той е онази сила, която ни помага да се изгубим, за да се намерим.
В неговото царство пускаме контрола и се предаваме на вселенския поток, осъзнавайки, че сме капки в океана, част от всичко, огледално отражение на другия. Там няма разделение, няма граници и ограничения.

В известен смисъл няма и отделна личност.

Астролозите изчисляват, че до 22 ноември Нептун ще бъде ретрограден. В своята ретроградна фаза той се усеща доста по-завоалирано от останалите планети – като мираж, като лятна мараня или есенна мъгла. Подсилва възприятията ни, но нерядко ги изкривява, особено ако имаме прекалена склонност да разчитаме единствено и само на рационалния ни ум.

В ретроградна фаза на Нептун трябва да балансираме по тънкия ръб на периферното съзнание, оставяйки интуицията да ни води, но същевременно бидейки нащрек да не изпаднем в нищото. Когато Нептун е ретрограден, чувствителността ни е изострена и долавяме впечатления, влияния и мнения като през лупа. Затова и самозаблудите са много по-опасни. Трябва много да внимаваме в какво вярваме и на какво се доверяваме, защото когато Нептун тръгне директен, истината ще лъсне. Най-доброто спасение през тези месеци е вътрешната работа и връзка с вътрешния наблюдател, иначе в противен случай ще станем жертва на илюзорни чувства и едва доловимо недоволство.

Важно е да слушате навътре, да се ориентирате във външния свят през вътрешните усещания в тишина. Освен това е спасително да говорите за чувствата си, защото свръхсензитивността на ретроградната нептунова фаза създава психическо претоварване. Свръхсензитивността може да бъде както благословия, така и проклятие.
Избягвайте лекарства, химикали, стимуланти и алкохол. Съхранявайте себе си, здравето и личността си, като страните от прилепчиви и зависими личности. Не се поддавайте на внушения от страна на ясновидци, екстрасенси и други сензитиви.

Не допускайте в обкръжението си хора, които ви изтощават и изцеждат енергията ви. Времето не е подходящо за започване на нови начинания, защото Нептун е планетата на измамата. Сключването на договори, стартирането на бизнес, дори сериозните покупки не са препоръчителни. Трябва да се набляга повече на духовната дейност, отколкото на физическата. Камъкът черен турмалин ще ви предпазва от лоши събития.

Той спомага значително за пречистването на организма от токсини. Отрицателно заредените йони, които той излъчва, лекуват както тялото ви, така и съзнанието. С тяхна помощ бихме могли да се преборим с депресията, като в същото време стимулираме и умствената дейност без абсолютно никаква медикаментозна намеса. Турмалинът е бил разпространен и в древността. Африкански, индиански и други племена са го почитали и използвали в ритуалите си, като са смятали че ще дари притежателя си с лечебни сили и ще го предпази от опасности на физическо ниво.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *