Атакуваха повишените местните данъци , такси и таксиметрови услуги  в Административен съд

Граждани атакуваха решенията на Общински съвет- Благоевград от миналия месец с които бяха вдигнати размера на местните данъци, такси и таксиметрови услуги. В Административен съд – Благоевград е образувано адм.дело №45/2024 година по жалба на Емил Радев, Людмила Манова, Надежда Войнова-Басмаджиева и Първолета Евтимова против решение №31 от заседанието на Общински съвет на 29.12.023г. за одобряване на план-сметка за дейностите по чл.66 от Закона за местните данъци и такси и Решение №32 от заседанието на Общински съвет на 29.12.023г. за приемане на Наредба за изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Благоевград. Според жалбоподателите, оспореното решение е нищожно, незаконосъобразно, немотивирано и необосновано. В жалбата се навеждат доводи, че не е спазен срокът за обществена консултация на проекта на наредбата, нарушено е правото на участие на заинтересованите страни в производството по издаване на акта.

Със същите доводи решението на Общински съвет – Благоевград, с което е определена такса за битови отпадъци за предприятия и граждани в размер на 2,5 промила, е оспорено пред Административен съд – Благоевград и с жалба от Антония Димитрова. С жалбата е оспорено и Решение №33 от заседанието на Общински съвет на 29.12.023г. за изменение Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на община Благоевград. Образувано е адм.дело №75/2024 година.

Пред Административен съд – Благоевград е оспорено и Решение №36 от заседанието на Общински съвет на 29.12.2023г., с което са определени минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници и броят на таксиметровите автомобили, които да работят на територията на община Благоевград. Адм.дело №49/2024г. е образувано по жалба на Спас Калаузки, управител на „Мега шанс – М“.

Бетина Апостолова

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *