Атанас Атанасов: Има теч на класифицирана информация, който службите замитат

Нужни са радикални промени в службите, за да може те да изпълняват задачите, дадени им от правителството, тъй като сега „изпълняват това, което идва като разпореждания от президентството“. Това коментира в „Денят започва“ съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов.

Атанасов изнесе информация за два сигнала за пробив в националната сигурност – единият е свързан с изтичане на класифицирана информация, като дори има образувана преписка в прокуратурата, която впоследствие била прекратена.

„Има една преписка в СГП от миналата година. Данните вътре са фрапиращи и има пробив в националната сигурност през цивилното разузнаване – ДАР. По тази причина е възложена проверка на ДАНС и там всичко са замазали и прикрили. Става въпрос за изтичане на класифицирана информация и осветяване на служители на разузнаването“.

Според Атанасов ДАНС е „замел случая“ и така се прикриват определени обстоятелства, „свързани с действия от хора, близки до президента“. Другият сигнал, по думите му, е за схема за осигуряване на българско гражданство на руснаци.

„Има един митичен човек, по рождение украинец, но май руснак, който осигурява хора от руски произход, които получават българско гражданство. Има офис в Москва, в който се набират желаещи, които искат да станат български граждани, те си подават документите, пращат се по куриер и той ги подава тук в Министерството на правосъдието“.

ДАНС е сезирана по този случай, каза Атанасов и определи случая като „специфичен канал за инфилтриране на хора от разузнавателните служби на Русия в Европа“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *