Атанас Стоянов: Политика може да се гради и с човешко лице – с управление, близо до хората!

Кандитатът за кмет на ВМРО на община Сандански Атанас Стоянов е роден и живее със семейството си в град Сандански. Завършил е висшето си образование в Софийски университет “Св. Климент Охридски”, специалност “Право”.
От 2003 до 2007 година е общински съветник в община Сандански. От 2008 до 2014 година е председател на Общински съвет – Сандански. От 2011 до 2014 година е председател на Сдружението на югозападните общини. От 2008 г. до момента е председател и на Народно читалище “Отец Паисий”, гр. Сандански. Народен представител е в 43-тото и 44-тото народно събрание.

 • Г-н Стоянов, със старта на Вашата предизборна кампания дадохте заявка за открит и позитивен диалог с всеки жител на община Сандански. Броени дни преди края й ще остане ли такава?
 • Отговорът на въпроса се съдържа в характера и житейската философия на всеки един от кандидатите. Това е причината аз да не споделям противопоставянето и отричането на всичко и всеки. Подобно отношение ми е чуждо. Ще продължа, както и досега, да водя открит диалог, с уважение към всичко добро, постигнато дотук, без да спестявам грешките и слабостите на досегашното управление. На хората им омръзна тази вечна междупартийна агресия и поквара, особено по време на местни избори. И ние, политиците, които търсим доверието, сме длъжници на санданската общественост. И наши са отговорността и задължението да вършим кадърно работата, за която сме избрани. Затова водя честна и открита надпревара – без конфронтация и антагонизъм!
 • Вие сте депутат в 44-тото народно събрание, председател сте на настоятелството при НЧ “Отец Паисий-1919” – град Сандански, активен и доказан, стоящ сериозно на мястото си и на двете позиции. Защо решихте да се кандидатирате за кмет?
 • Ако погледнем в личен план, за мен и моето семейство би било по-добре и комфортно да остана депутат. Но това е моят град. Роден съм и живея тук със семейството си. И не ми е никак безразлично бъдещето на родното ми място, както и това на моите съграждани. От многобройните ми срещи със санданчани, далеч преди да направя своя избор да се кандидатирам, усещах, че всеки от тях иска ново, разумно и работещо управление. Моите съграждани искат кметът да е близо до тях при решаване на многото ежедневни проблеми – и лични, и обществени. Защото времената вече са други. Кметът трябва да сплотява, да вдъхновява, да работи със силна воля и желание, за да оправдае доверието им! Това всъщност е и моята житейска философия ” обединени да успяваме! Казвал съм го преди, казвам го и сега – партии много, но след изборите общата ни партия трябва да се нарича Сандански!
 • В тази връзка смел ли сте да кажете, че познавате в детайли проблемите на община Сандански и нейните жители?
 • Всички кандидати знаем кои са проблемите на община Сандански, важното е кой от нас може да предложи конкретното и правилното им решение. Това става не с магическа пръчка или демагогия, а с работа. Много работа от експертен и надпартиен екип, с цялостен подход и визия за Сандански, а и със съвместните усилия на всеки. Давам си сметка, че ще бъде много трудно. Защото Сандански не е само площадът и главната улица. Сандански е и занемарените крайни квартали, забравените села и хората в тях! Затова нека не търсим хората само и единствено по време на изборите, а да оправдаем тяхното доверие и с реални действия след тях. Вярвам, че с общи усилия ще върнем доверието на хората и заедно ще възродим Сандански.
 • Да, но вече 30 години, ние, българите, все се надяваме и чакаме своите кадърни управници, а тях ги няма. Къде е причината, кой е виновен, господин Стоянов?
 • Безспорно ние, политиците, имаме най-голяма вина и сме длъжници на обществото. С политически лъжи и демагогия, а и с бездействието си докарахме хората до умора и безразличие. Непочтеното и лицемерно предизборно ухажване, а след него липсата на последващи и адекватни решения, дотегнаха на хората и доведоха до повсеместна апатия. И затова предлагам да се стегнем всички, да спрем да мрънкаме и да се захванем заедно да подредим улицата си, квартала си, селото си, града си. Само така ще подредим и общия ни дом – Сандански.
 • Посочете кои са основните акценти във визията Ви за развитието на община Сандански?
 • Наши приоритети има във всяка една обществено-икономическа, социална и духовна сфера. Необходими са не само бързи, но и устойчиви експертни решения – в образованието, за здравето на хората, в социалните дейности и за хората в неравностойно положение, за културната и спортна дейност, техническата и пътна инфраструктура, амортизираната ВиК мрежа. И не на последно място – опазването на околната среда и чистотата. Все важни обществени сфери, в които община Сандански не бива да бъде длъжник, а напротив – основният двигател на градивните процеси в тях.
 • Г-н Стоянов, ако бъдете избран за кмет на Сандански, кое ще е първото нещо, което смятате да направите?
 • Толкова много и толкова важни неща чакат да бъдат свършени като първи, че трудно могат да се степенуват. Разбира се, най-напред ще изразя искрената си благодарност за подкрепата и доверието, като поема ангажимента срещите в кварталите и по селата да продължат и след изборите, за да изпълним със съдържание говореното и обещаното. Същевременно не по-малко важно е изготвянето и предлагането на експертен и надпартиен екип, чрез който заедно да върнем доверието в общината ни. Затова личният вот на всеки един от нас в неделя е единствената законова възможност да определим новата посока и пътя към развитието на община Сандански и добруването на нейните жители! Нека изборът ни бъде разумен и отговорен. От нас зависи!

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *