Ето кой е новият президент на БФС

Атанас Фурнаджиев ще заеме поста на Борислав Михайлов като президент на Българския футболен съюз. Това ще бъде официализирано в петък, за когато има насрочено заседание на Изпълкома. На него се очаква да бъде приета оставката на Борислав Михайлов.  Досегашният вицепрезидент Фурнаджиев ще седне на горещия стол и ще оглави БФС, пише блиц.

Фурнаджиев има безспорен авторитет в бизнес средите. Доказал се е като мениджър и успя да превърне “МОТО ПФОЕ” в лидер на автомобилния пазар в България. Фурнаджиев има съществен принос за привличането на много чуждестранни инвестиции в България. Ползва се с добро име и неговата кандидатура е изключително консенсусна. 

Наследникът на Борислав Михайлов е събрал международен авторитет в страната и чужбина. Владее перфектно английски и немски език. На заседанието на Изпълкома на БФС в петък няма да се дискутира свикване на извънреден конгрес, на който да бъде избран нов Изпълком и президент на централата. Фурнаджиев няма да е временно на поста на Михайлов, а ще изкара мандата на това управление – до февруари 2022 година.

Уставът на футболната централа гласи: “При подаване на оставка, трайна невъзможност да изпълнява задълженията си или смърт, правомощията на президента се изпълняват от първия вицепрезидент, а при невъзможност или отказ от негова страна – от друг вицепрезидент, избран от ИК, до провеждането на конгрес”.

Първият вицепрезидент Йордан Лечков е кандидат за кмет на Сливен и няма как да бъде обявен за изпълняващ длъжността президент на БФС. 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *