АУБ назначи за вицепрезидент с ресор “Развитие” специалист, утроил за 3 г. средствата от дарителската програма на университета „Пейс”

Крейг Хайланд е назначен на поста вицепрезидент с ресор „Развитие“ на Американския университет в Благоевград. Той идва от университета „Пейс“, Ню Йорк, където работи като изпълнителен директор за значими дарения. В АУБ ще отговаря за стратегическото набиране на средства, отношенията с алумни общността и фондациите.

„Позицията на вицепрезидент „Развитие“ предоставя възможността за реализирането на съществени положителни промени в живота на студентите и общностите, с които си взаимодействат. С удоволствие приемам възможността да бъда част от бъдещето на АУБ. Очаквам да споделя повече от опита си и да науча подробности за целите на висшето училище“, коментира от Ню Йорк Крейг Хайланд, който ще встъпи на новата длъжност през януари 2020 г. Назначението му е резултат от продължителен и задълбочен изборен процес.

Четирима бяха финалистите в конкурса, които проведоха интервюта с членове на настоятелството на АУБ, срещнаха се с ръководството на учебното заведение и посетиха кампуса. Хайланд впечатли членовете на комисията не само с големия си опит в набирането на средства, но и с фокуса си върху висшето образование и отдадеността да променя живота на хората към по-добро.

„Забележителната кариера на г-н Хайланд и внушителният му опит в набирането на средства ще допринесат значително за развитието на АУБ. Очаквам да работим с този опитен професионалист и вярвам, че ще надградим постигнатите успехи през изминалите години“, сподели председателят на настоятелството на АУБ д-р Каролин Стефанко .

Крейг Хайланд е професионалист, ориентиран към постигане на резултати и с творчески подход в набирането на средства. Има повече от 12 години опит в създаването на връзки, увеличаване на приходите, развитието на стратегически програми и управлението на разнородни екипи.

Избора коментира и д-р Дейвид Еванс , вр.и.д. президент на АУБ: „Професионалният опит на Крейг Хайланд ще ни помогне да осигурим още по-добри възможности за висококачествено обучение на студентите ни, създавайки предпоставки те да се превърнат в носители на позитивна промяна за света“.

Преди да се присъедини към АУБ, Кр. Хайланд заема позициите изпълнителен директор за значими дарения в университета „Пейс“ в Ню Йорк; директор „Развитие“ към Училището по медицина на City University, Ню Йорк; заместник-декан и директор „Развитие“ към Училището по обществено здраве към университета на Илинойс в Чикаго. По време на работата си в „Пейс“ той реформира дарителската програма. В резултат набраните средства се повишат от 2,8 млн. долара до близо 9 млн. долара за малко повече от 3 години. Преди това, докато работи в университета на Илинойс в Чикаго, създава цялостна програма за развитие, която води до безпрецедентен ръст за Училището по обществено здраве. Фондонабирането нараства от близо 500 хил. долара до над 4,2 млн. долара. Крейг Хайланд има магистърска степен по социални дейности от Училището по социални политики и практики на университета на Пенсилвания, както и бакалавърска степен по социални дейности от „Скидмор колидж“, Саратога Спрингс, Ню Йорк.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *