HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Афганистанка се опита да преведе деца през българската граница! Спипаха я с чужди документи

По споразумение с Районна прокуратура – Сливница са наложени наказания на чужди граждани за незаконно преминаване и превеждане на деца през българската граница.

На 23.07.2017 г. на ГКПП-Калотина гражданката на Афганистан – Т.Р., направила опит незаконно да премине през границата на страната от Република България в Република Сърбия. С цел да заблуди граничен полицай тя представила на граничен полицай официални документи за самоличност, издадени от Кралство Нидерландия за друго лице. Действията на чужденката останали недовършени поради намеса на служителите на КПП.

Освен опита да премине границата без надлежно разрешение и използване на неистински документи, в съучастие със С.Х., който е с двойно гражданство – на Афганистан и Швеция, Т.Р. направила опит незаконно да преведе през границата две момичета – на четири години и на година и половина.

Защитниците на обвиняемите са сключили споразумение с прокурор в Районна прокуратура – Сливница, с което чужденците се признали за виновни в извършените от тях престъпления. На Т.Р. е определено наказание от осем месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на 150 лв. Наказанието за нейния съучастник е осем месеца „лишаване от свобода“, чието изпълнение е отложено за срок от три години.

Определението на съда има характер на влязла в сила присъда.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *