Аферата с измамницата с перука, източила 28 000 евро от сметката на перничанка, отново в съда

Пернишкият окръжен съд отново гледа делото за измамницата с перука, която източи 28 000 евро от сметката на перничанка. Делото, което се точи от 2009 г., е било върнато за пети път от Апелативния съд на Окръжен съд – Перник.
Пернишките магистрати наложиха наказание от три месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване за Бойка Янушева. От съучастниците в престъплението Венцислав Паунов е осъден на две години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок, Катя Данова е осъдена на една година и шест месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, а Божидар Николов – на една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок.
Престъплението, наподобяващо криминален сериал, се разиграва през 2008 г. Близкият на жертвата на измамниците Виолета Дамянова – Божидар Николов, разбрал, че е продала апартамент и успял да се добере до данни от личната й карта и банковата сметка. Той споделил със собственика на охранителна фирма “Вей Ко” Венцислав Паунов за сумата от 28 000 евро и Паунов организирал кражбата. Той установил, че бившата затворничка Бойка Янушева, излежала 3 години за измама, има визуална прилика с Дамянова. Изготвена била и фалшива лична карта, а Бойка Янушева се облякла като жертвата си Виолета Дамянова, сложила си перука и контактни лещи и изтеглила от сметката на перничанката крупната сума. Тя била придружена в банката от секретарката на Паунов – Катя Данова, която също е бивша затворничка. След това по настояване на Венцислав Паунов прехвърлили 10 000 евро по сметката на негов кредитор.
Бандата е разкрита няколко месеца след измамата, когато Дамянова установила, че сметката й е празна.
Решението на Пернишкия окръжен съд подлежи на обжалване пред по-висша инстанция.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *