Депутатът от Гърмен А. Вранчев сам напусна ПГ на ДПС, в Сатовча застанаха зад Доган и поискаха извънредна национална конференция

11-членната група на депутатите от Благоевградска област в 50-ото НС вече има един независим народен избраник. Днес, час след като ПГ на ДПС изключи 17-те депутати, гласували „за“ предложения от ГЕРБ кабинет, Ахмед Вранчев изпрати заявление до председателя на Народното събрание Рая Назарян, че напуска групата на Движението. То бе изчетено в пленарна зала от водещата заседанието Росица Кирова. Текстът в заявлението е кратък:

„Споделяйки изцяло обръщението и призива на почетния ни председател д-р Ахмед Доган и в знак на солидарност, се присъединявам към колегите, които бяха изключени от парламентарната група“, написал е младият пирински депутат, за когото това е първо влизане в парламента.

Вранчев е само на 30 г., семеен, с едно дете. Бакалавър е по специалността „Политология“ и магистър по „Европейска администрация“. Влиза активно в политиката през 2020 г., когато е избран за председател на ДПС – Гърмен. Този януари съпартийците му гласуваха втори мандат. На местните избори миналата година Вранчев бе избран за общински съветник, а после и за председател на ОбС. Напусна председателското място преди месец, за да стане депутат, след като Делян Пеевски и Йордан Цонев взеха решение да влязат в парламента съответно от Кърджали и Велико Търново и така дадоха път към парламента на 3-ма представители от Благоеврадска област: Вранчев, Ибраим Зайденов и Фатима Йълдъс.

Малко след като Вранчев напусна парламентарната група на ДПС и на официалната страница на парламента статутът му бе сменен на „член на нечленуващи в ПГ“, същото направи и колегата му от Ямбол Димитър Николов.


ДПС – Сатовча първи в Благоевградска област взеха открито страната на почетния председател в конфликта Пеевски-Доган.

„Уважаеми членове и симпатизанти на ДПС в община Сатовча, Общинският съвет на ДПС – Сатовча проведе свое извънредно заседание, на което взе следните решения:

1. Общинският съвет на ДПС – Сатовча подкрепя почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

2. Общинският съвет на ДПС – Сатовча дава предложение за свикване на извънредна национална конференция за запазване целостта на партията“, се казва в декларацията на общинското ръководство.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *