Баба Марика от Ресилово посрещна 93 г. с торта от дъщерите, въпреки годините сама коси тревата около къщата

Баба Мария Павлова, която всички в село Ресилово наричат на галено Марика, посрещна 93-ия си рожден ден с торта /сн. 1/, подарена й от двете й дъщери. Тя е отгледала три деца и се радва на четирима внуци и 4-ма правнуци. Заради пандемията баба Марика не посрещна гости, празнува само с двете си дъщери, които й се радваха от сърце.

Въпреки възрастта си баба Марика не спира да работи. През лятото засажда зеленчукова градина, а през зимата плете чорапи за децата и внуците, при това без да ползва очила. Когато се налага, взима косата и чевръсто коси тревата около къщата /сн. 2/. 

Трудовият й стаж е преминал в някогашното ТКЗС в Ресилово. Обработвала и по няколо декара тютюн, грижела се за свекър, свекърва, съпруг и трите си деца. Хранила се предимно с месо и зеленчуци, произведени от семейството й в градината. Може би това е ключът към дълголетието й.

Преди години в семейството на баба Мария са отглеждали стадо овце, от които са си осигурявали домашно месо и мляко. И сега в двора й има кокошки, за които тя се грижи.

Дъщерята Гинка, бивша учителка по биология, живее при нея и се грижи нищо да не липсва на баба Мария.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *