Бабини виненки

Необходими Съставки

мазнина – 1 ч.ч. олио или мас

бяло вино – 1 ч.ч.

брашно – колкото поеме за твърдо тесто

сол – 1/2 к.л.

захар – 1/2 к.л.

локум – за плънката

Начин на приготвяне

Замесете всички продукти, като добавите толкова брашно, че да получите гладко и твърдо тесто. Оставете го да почине за 10-15 минути.

Разточете тестото на кора с дебелина около 2-3 мм и изрежете триъгълници с височина на около 10 см и основа 5 см. По желание може да изрежете кръгчета или обикновени квадрати или правоъгълници – формата е по ваш вкус.

Във вътрешността на всяка формичка сложете по парченце локум, а по желание и малко орехи. Завивайте виненките, подреждайте ги в тава с хартия за печене и ги изпечете в умерено загряна фурна до порозовяване.

Бабините виненки поръсете обилно с пудра захар така че да се покрият отвсякъде с дебел слой пудра захар.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *