Баварски крем

Продукти

7 яйца,
2 ч.ч. захар,
2 с.л. брашно,
1 ванилия,
2 1/2 пакетче желатин (по 10 гр. = 25),
1 с.л какао,
1 л. прясно мляко,
2 ч.ч. смлени орехи

Начин на приготвяне

7-те жълтъка,1 ч.ч. захар, брашното, ванилията, 1 ч.ч. прясно мляко и желатинът се разбиват с миксер.
Останалото мляко завира и се прибавя към горната смес. Бърка се с дървена лъжица, докато стане като пресечено, снема се от огъня и се оставя да изстине.

7-те белтъка и 1ч.ч.захар се разбиват до сняг. Двете смеси се смесват и се разбъркват, докато се получи еднородна смес. Разделя се на 3 равни части.
1 част – бяла: изсипва се във форма за кекс
2 част – какаовата: изсипва се върху първата и
3 част – с орехите се изсипва върху тях.

Оставя се в хладилник да замръзне 24ч.
След което се обръща върху поднос, по желание може да се украси със шоколадови пръчици.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *