Баклава с какао и мандарина

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.л  какао
400 гр. кори за баклава – тънки
2 ч.ч захар
2 ч.ч вода
2 ч.ч орехи
1 мандарина – сок и кора
125 г. масло
2-3 с.л олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Взимаме 4 кори. Смиламе орехите с машинка. Смесваме орехите с какаото. Върху подредените една върху друга кори наръсваме орехи. Навиваме от тясната страна на руло. Режем го на триъгълници или на правоъгълници според желанието с нож. Нареждаме ги плътно в тава едно до друго. И така докато свършат продуктите-кори, орехи с какао.

В тиган слагаме маслото и олиото и сгорещяваме. Заливаме баклавичките с горещото масло. Печем баклавичките до готовност на 170 градуса. Оставяме да се охлади десерта. На котлона в тенджерка слагаме захарта, водата, сока на мандарината и настърганата кора да заври. Със захарния сироп след като е готов заливаме баклавичките. Оставяме да попие. Да ви е сладко!

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *