Балановци се разцепиха на два лагера кой да е новият наместник на селото

Жителите на дупнишкото село Баланово по въпроса кой да управлява населеното място се разделиха на две. Част от тях искат за кметски наместник досегашния кмет Явор Митов, други не го искат и го упрекват, че не е направил нищо за решаване на проблема с питейната вода.

На общоселско събрание, на което присъства и кметът на общината инж. Методи Чимев, част от жителите на Баланово се опълчиха срещу бившия кмет Явор Митов, който управлява селото през предходния мандат, избран от БДЦ, а сега иска да е кметски наместник, тъй като селото не наброява повече от 350 души и там нямаше пряк избор.

„Селото от години има проблем с питейната вода, която не достига до всички къщи и е с лошо качество. Често водата спира навсякъде”, атакуват недоволните от него.

Други съселяни на Явор Митов го защитиха, като заявиха, че е много добър и помага на всеки в нужда.

За кметски наместник беше предложен бившият кмет на селото Стефан Соколов, но той си даде отвод, като видя по-голямата агитка на Явор Митов.

Кметските наместници се назначават от кмета на общината. След това скандално събрание кметът М. Чимев обяви, че ще назначава кметските наместници след провеждане на общоселски събрания, за да не се стига до раздори в малките населени места. В края на месеца ще стане ясно кои ще са кметските наместници на малките села в община Дупница.

Както “Струма” писа, Явор Митов се отказа от БДЦ и стана член на ГЕРБ още преди няколко месеца, за да може да остане още един мандат управник на с. Баланово, което наброява 316 души. Само 34 жители не стигнаха да се проведе пряк избор на кмет в селото.

Името на Митов нашумя преди няколко години, когато беше хванат да шофира с 4,66 промила алкохол в издишания въздух. Тогава той отказа кръвна проба, защото припадал от инжекции.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *