Баловете на пернишките абитуриенти под въпрос

РЗИ – Перник връчи предписание на управителя на ресторант „Струма“ в Перник във връзка с предстоящите абитуриентски балове, които трябва да се празнуват от днес до неделя там. В него се казва да не се организират групови  тържества с присъствие над 30 човека на открито и закрито (в т.ч. сватби, балове, кръщенета и други празненства). При организиране на такива с до 30 човека да се спазва физическа дистанция от 1,5 м и всички противоепидемични мерки, въведени със Заповед №РД-01-369/30.06.2020 г.

Днес трябва да празнуват зрелостниците от СОУ „Д-р Петър Берон“ и ПГОТ“Свети Иван Рилски“. На 11 юли е бала на завършилите ученици от Езиковата гимназия в Перник –ГПЧЕ “Симеон Радев“. В неделния ден тържественото си завършване ще отбележат учениците от Икономиката, Строителния техникум и Природо-математическата гимназия в миньорския град.

Абитуриентите трябва да бъдат разпределени в ресторант „Струма“ и „Руския клуб“. Заявените всеки ден места бяха около 100, но сега това е невъзможно. Не е ясно как точно ще се проведат баловете и дали няма да се провалят.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *