Баница „Крем карамел“

Необходими продукти:

За крема:

1 л. прясно мляко

5 яйца

100 грама сварена юфка

50 грама. масло

250 гр. захар

3 ванилии

За карамела:

200 гр. захар

3 супени лъжици вода

За блата:

4 яйца

1 чаена чаша захар

1/2 чаша масло

3 супени лъжици какао

1 чаена лъжичка бакпулвер

1 чаша брашно

Начин на приготвяне:

Пригответе карамела като загреете захарта в тенджера. Добавете 3 с.л. вода и разбъркайте. Бързо прехвърлете готовия карамел в тава. Сварете юфката и й добавете малко масло. За да приготвите крема разбийте с миксер яйцата и захарта. Добавете млякото, ванилията и разбъркайте добре. Върху охладения карамел поставете юфката. Отгоре полейте със сместа от млякото. Печете в предварително загрята фурна около 30 минути. През това време пригответе блата като смесите яйцата със захарта, маслото, брашното, каквото и бакпулвера. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Извадете тавата от фурната и върху крема изсипете блата. Печете още 20 минути. След като баницата изстине я обърнете върху поднос и украсете.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *