Баница със спанак и сирене

Необходими продукти

  • 1 пакет готови кори
  • 400 гр. спанак
  • 4 яйца
  • 1/2 кофичка кисело мляко
  • 1/2 ч.л. сода бикарбонат
  • 250 гр. сирене
  • 2-3 с.л. брашно
  • Олио/Масло

Начин на приготвяне:

Измийте спанака и го нарежете по-едро. Сложете тиган с малко олио на котлона. Щом олиото се нагорещи, сложете нарязаният спанак в него и запържете за кратко. Когато спанакът е готов, махнете тигана от котлона и го оставете да изстине.

Разбъркайте яйцата с киселото мляко. Прибавете и брашното, в което предварително сте разбъркали содата бикарбонат. Бъркайте, докато се получи хомогенна смес.

Натрошете сиренето.

Върху кората, поръсете малко олио. След това, с помощта на лъжица, полейте с малко от яйчената смес и накрая, поръсете със сирене и спанак. Навивайте по две крои и редете в намазнена тава. Когато наредите всичките кори в тавата, най-отгоре, разлейте останалата яйчена смес (ако е останала) и поръсете с олио или тук-там сложете няколко резенчета краве масло.

Баницата е готова да отива във фурната. Печете на 200 – 220 градуса, докато отгоре се получи хрупкава коричка.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *