HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Банка погна за дългове бракониер рецидивист от Краище, продават къщата му

Многократно залавян с краден дървен материал и глобяван за това жител на белишкото село Краище остава и без къща, след като съдебен изпълнител я обяви за публична продан заради дълг към банка. Сабри Мехмед Кусаров губи двуетажната постройка с гараж и земята под тях, ако се намери кандидат да брои 65 595 лв. Повечето от парите са за къщата със застроена площ 121 кв.м и гаража, а земята е оценена на 7200 лв. Имотът е ипотекиран преди 10 г., а възбраната върху него е наложена през 2012 г.

Самият Кусаров, който е стар познайник на горските власти, за последно бе задържан с крадени дърва през март т.г. Тогава рано сутринта на пътя Белица-Семково горските служители провериха шофирания от него микробус „Фиат” с рег. № РВ 8769 ВР, в който бяха открити незаконно придобити 3,5 куб. метра букови дърва за огрев. Оказа се, че дървата са откраднати от временен горски склад в местността Равен от отдел 60, подотдел „л” – място, където добива дървесина фирма „Тарина”, собственост на бащата на нарушителя, а „арестуваната“ дървесина се оказа собственост на друга фирма.
На място тогава бяха извикани служители на РУП – Разлог, автомобилът и дървесината бяха задържани и транспортирани в базата за съхранение в града. Кусаров получи поредния акт, а Районната прокуратура в Разлог обяви, че започва проверка по случая.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *