Банкерка загина при злополучния инцидент със самолет

Един човек загина при аварийно кацане на самолет на авиокомпания “Саутуест еърлайнс” във Филаделфия, наложило се заради повреда на двигателя. Това съобщи председателят на Националния съвет по безопасност на транспорта Робърт Съмуолт.

Това е първият смъртен случай на борда на самолет на американски авиопревозвач от 2009 година. Още седем души са леко пострадали при инцидента.

Както писахме снощи, самолет на авиокомпания Southwest Airlines направи аварийно кацане на международното летище във Филаделфия заради повреда в двигателя, който се взриви във въздуха.

По-късно стана ясно, че загиналият пътник на борда е 43-годишна жена на име Дженифър Риърдан. Тя е била високопоставена служителка на банката “Уелс Фарго” и майка на две деца от град Албакърки в щата Ню Мексико, предават световните агенции.

Според разказите на очевидци единият от двигателите на самолета на “Саутуест еърлайнс” е избухнал на малко под 10 000 метра височина и е счупил илюминатор, което е предизвикало декомпресия в пътническия салон.

Жената е била засмукана през него при декомпресията, пътници са й се притекли на помощ и са я издърпали обратно в кабината. Тя обаче била тежко ранена и по-късно издъхнала.

Самолетът “Боинг 737” е пътувал от Ню Йорк за Далас със 149 души на борда. Корпусът на самолета и един от илюминаторите са били повредени, уточни в комюнике Федералната авиационна служба.

Пилотите спуснали рязко машината и я приземили аварийно във Филаделфия.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *