Банкерът Б. Клечков положи клетва като общински съветник, зае поста на назначената за зам. губернатор К. Янчева

Кюстендилският банков шеф Бойко Клечков е най-новият общински съветник в местния парламент на областния град. Той положи клетва като общински съветник от листата на коалиция “За промяна”.

Банкерът заема в групата на социалистите мястото на Катерина Янчева, която бе назначена от служебното правителство за зам. областен управител. Клечков имаше 106 преференции по време на местните избори 2015 година, които го подредиха 9-и в листата на БСП и коалицията.

На сесията стана ясно, че общината ще предложи терени за изграждането на индустриална зона в Кюстендил. Кметът Петър Паунов пред общинските съветници заяви, че подкрепя националната кампания „Великден за всеки”, като той лично вече се е включил, както и представители на Общинската администрация. Градоначалникът обяви, че в малките населени места от общината се прави профилактика на осветлението с цел намаляване на кражбите. С предприетата мярка потреблението вече е в разумни граници.

Общинските съветници в Кюстендил решиха храмът „Св. Покров Богородичен” в село Слокощица да получи финансова подкрепа от бюджета на община Кюстендил. Финансови средства се отпускат и за граничката света обител „Св. Апостол и евангелист Лука” за ремонтни дейности на манастирското крило. Съветниците взеха решение и за финансово подпомагане по остри здравословни и социални причини на седем жители на община Кюстендил с общо 3 хиляди лева. В рамките на заседанието беше гласувана и докладна записка, касаеща ползването на дървесина от общинските горски територии, което ще става на база одобрен коригиран годишен план, приет от Общинския съвет.

ЖАНА ХРИСТОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *