Банскалии слязоха от колите, децата яхнаха велосипедите в Европейската седмица на мобилността

Европейска седмица на мобилността върви в Банско динамично и действено, както приляга и на наименованието й.
В деня на надеждата, вярата, любовта и мъдростта – 17 септември, огромен брой хора – възрастни и най-вече деца, се вслушаха в апела за движение пеша. Те стигнаха до работните си места и училищата и обратно до домовете си без автомобили. Единственият допуснат компромис бяха велосипеди за закъсняващите сутринта.
Туристи и гости на Банско, които се включиха в инициативата за ходене пеша, отбелязаха, че тук това е лесно и безопасно, заради обширния обхват на пешеходната зона в града.
В два последователни дни – на 17 и 18 септември, в Европейска седмица на мобилността в Банско се включи и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни с разяснителна кампания сред тийнейджърите за влиянието на социалната дистанция заради коронавируса върху отношенията и поведението им в различна среда.
Очаквано, най-голяма радост и всеотдайност предизвика у най-малките веселата част на Европейска седмица на мобилността, организирана от НУ “Св. Паисий Хилендарски”. Тя започна с музикално междучасие в последния за седмицата учебен ден и продължи следобеда с колела и тротинетки в градския парк, народна топка, футбол и масов крос на стадиона, поход до “Пещерите” и спортни игри за най-малките.
ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *