HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Банскалийка, служителка в посолството ни в Москва, играе българска спортистка в сериал за олимпиадата през 1980 г., партнира си с руския Брад Пит – М. Запорожский

Банскалийката Мария Бистрина, която работи в българското посолство в Москва, ще бъде част от актьорския екип на новия руски сериал „Дипломат“, който ще бъде излъчен в края на годината по най-известната руска телевизия 1 Канал. Чаровната банскалийка, която е дъщеря на известния преподавател по ФВС и треньор по ски Георги Бистрин, вече е заснела част от сцените, в които ще участва. Снимките на филма са започнали в началото на май и се предвижда да свършат в края на октомври. Сериалът е исторически и преразказва събития от олимпиадата в Москва през 1980 г. Мария играе ролята на спортистка от българската ни делегация, която тогава завоюва най-много медали от олимпиада. Главната роля на филма е за известния руски актьор Макар Запорожский (руският Брад Пит), на когото руснаците симпатизират в популярния сериал „Метод“. Той е и  лауреат в „Златен лист“ от 2010 г.

Самата Мария Бистрина разказва, че е имала възможността да работи с изключителни професионалисти – режисьори, актьори, сценаристи и гримьори. Тежкият снимачен процес, множеството репетиции и 12-часовите снимки не я притесняват, тя се справя успешно и се надява в бъдеще да продължи да участва в подобни проекти.

Въпреки че живее в Москва и е далеч от родината си, младата жена носи Банско и България в сърцето си. Само преди месец Мария Бистрина се прослави като първата българка, развяла трикольора на Червения площад в Москва по време на парада по случай 9-ти май – Денят на победата над нацистка Германия, който руснаците отбелязват изключително тържествено.

Мария Бистрина има пет  висши образования. Тя има дипломи от два софийски университета – НБУ и НСА, в които е завършила икономика и финанси, туризъм, бизнесадминистрация и спортен мениджмънт. В Москва е завършила петото си образование и е получила червена диплома за пълно отличие. Амбициозната млада дама продължава да се усъвършенства и в момента е кандидат на докторските науки в сферата на международните отношения. Има научни публикации в сферата на икономиката, туризма, мениджмънта и лидерството. В свободното си време обича да пее и да се занимава със спорт -кикбокс и ски.

ЯНА ЙОРДАНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *