Банскалията Константин Обецанов единственият кандидат да изгради 5 сондажни кладенеца за близо 350 000 лв. в Благоевград

Банскалията Константин Обецанов бе единственият кандидат да изгради 5 сондажни кладенеца с напоителни системи към тях за поливане на зелени площи в Благоевград. Фирмата му „ВИП 2004“ ЕООД бе без конкуренция за обществената поръчка на община Благоевград, по която вчера бяха обявени кандидат-изпълнителите. Прогнозната стойност на поръчката, определена от общината, никак не е малка – 345 579,68 лв. с ДДС, заради което липсата на интерес от страна на строителните фирми е наистина озадачаващ факт. Общинският съветник Георги Васев, член на комисията, която провежда обществената поръчка, бе изумен от участието само на една фирма и дори попита дали процедурата не е с пряко договаряне, но председателят Ива Цветанова обясни, че 40 дни поръчката е била обявена на сайта на общината и въпреки това в определения срок до края на работния ден на 14 май единственото предложение от „ВИП 2004“ е постъпило в 17,07 часа.

Фирмата на банскалията К. Обецанов срещу предложената от общината сума от близо 350 хил. лв. трябва да изгради един кладенец край алеята към Бачиново при детската площадка, два в жк „Запад“ и два в жк „Струмско“ и поливни системи към тях.

До дни комисията ще прегледа документите на фирмата от Банско, за да се произнесе дали офертата й отговаря на изискванията, поставени от общината, преди да отвори ценовата й оферта.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *