Банскалия, запален планинар, засне отблизо мечка с две малки да се разхожда спокойно в Пирин

Видеоклип на мечка с две малки мечета обиколи социалните мрежи вчера. Клипът е заснет в Пирин и на него се вижда как майката мецана пресича пътя, качва се по отсрещния склон, спира и привиква малките. Изчаква двете си рожби също да пресекат и ги повежда към гората на безопасно място.

Клипът стана хит в мрежата, където бе публикуван от Георги Дурчов от Банско – запален планинар, който лично попаднал на мецаните и ги заснел. Мъжът отказа да разкаже за момента на „срещата“ си с тях. Видеото обаче явно е впечатлило приятелите му. Малко по-късно на профила му във Фейсбук те му отправиха пожелания да има възможност занапред да заснеме още по-ексклузивни кадри и публикуваха примерен видеоклип на мечка, която се катери по малък самолет.

Планинари пък споделиха, че на подобна гледка може да попадне само късметлия. Според тях спокойствието на животните да излязат на пътя се дължи на спокойствието в планината през последните два месеца заради наложената карантина. Подобно нещо почти не може да се види в Пирин, и то на пътя, когато има голяма посещаемост и движение на автомобили.

По- късно снимките се появиха и на фейсбук страницата на Дирекцията на Природен парк “Рилски манастир”.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

 1. Мястото е над рибарника Бричи бор

  Мечките са на пътя точно над рибарника Бричи бор под Рилския манастир!!! ….

  А банскалията Дурчов може да е качил видеото във Фейса и да се счита за “авторство” на клипа в … Пирин?!?!?

  Парк “Рилски манастир” ли не си познава района?!

  Дурчов признай си, бе душа!

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *