„Банско“ направи трансферния удар на лятото с двукратен шампион и носител на купата

Третодивизионният „Банско“ направи трансферния удар на лятото в Югозапада с привличането на двукратния шампион и носител на купата на България Уелингтън Брито да Силва, познат у нас като Том. Бомбастичния трансфер на сънародника си анонсира още миналата седмица бразилският наставник на козлите Ели Маркес, но без да конкретизира името му преди финализиране на преговорите, което стана факт вчера. Проблем с картотекирането на родения в Страната на кафето полузащитник няма да има, тъй като отпреди повече от десетилетие притежава български паспорт и не го лови забраната на БФС за ползването на чужденци в третото ниво на родния футбол. 36-годишният футболист идва от „Ботев“ /Вр/, откъдето го освободиха в края на предната кампания. Така банскалии се сдобиха с шесто попълнение и подплатиха сериозно амбициите си не само да не се повтори миналогодишният кошмар с оцеляването в последния момент, но и да се превърнат в незаобиколим фактор в първенството.

Впечатляващата визитка на Том включва две титли с „Литекс“ в периода 2009/2010 и 2010/2011 г. и толкова триумфа във втората по сила надпревара в страната. След това кариерата му минава през турските „Истанбул Башакшехир“, „Хатайспор“ и „Елазигспор“, преди да акостира във Враца през 2020 г.

„Радваме се да приветстваме Том при нас. С идването му се надяваме, че отборът ще покаже по-добро лице и заедно с другите опитни състезатели да изградим желания гръбнак в състава ни, а от него по-младите да се учат. Сега ни предстои да интегрираме по-бързо новите и да радваме феновете и ръководството“, видимо доволен коментира Ели Маркес.

ВАСИЛ БОРИСОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *