Банско открива зимния сезон

Световната ски легенда Марио Мат и новият мажоритарен собственик на ски-зоната в Банско Марк Жирардели ще участват в празничните прояви по повод откриването на ски-сезона в курорта.

Въпреки необичайно топлото време в планината има достатъчно сняг, а Банско е пълен с десетки хиляди скиори и любители на приключенията. И тази година за откриването на сезона организаторите са подготвили куп изненади, като най-аткрактивната игра си остава „Ловци на съкровища“, едно от които е ключ за чисто нов автомобил.

Ски легендите Марио Мат и Марк Жирардели ще имат две специални участия – в състезанието „Влез в отбора на шампиона“ и традиционното спускане с децата от ски-клуб „Юлен“. Група „Ъпсурт“ ще изнесе зимен концерт на „Бъндеришка поляна“, след което празникът ще се пренесе на площада в Банско, където жители и гости ще могат да участват и да вкусят от кулинарното шоу на Ути Бъчваров, пише БГНЕС.

Освен празничните емоции откриването на зимния сезон беше и повод за работно съвещание на организационния комитет по провеждането на световната купа по ски за жени, която е планирана в календара за 25 и 26 януари.

Към този момент цените на лифт картите няма да се променят, въпреки повишените разходи за ток и вода, заявиха от дружеството-концесионер.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *