Банско получи 1 млн. лв. от правителството за доизграждане на ул. „Найден Геров”

Министерски съвет на своето заседание от 1 август одобри допълнителен бюджетен трансфер за община Банско в размер на 1 000 000 лева. Средствата ще бъдат използвани целево за доизграждането на ул. „Найден Геров” в курорта и свързването й с околовръстен път, водещ към републиканската пътна мрежа.

„Благодаря на премиера г-н Бойко Борисов и на цялото правителство за оказаната подкрепа. С изграждането на тази улица ще направим своеобразен пътен обръч, който да прави връзката между републиканската пътна мрежа и туристическата зона. Това ще позволи в натоварените месеци по време на активния туристически сезон трафикът да бъде насочен към периферията на града, като по този начин ще се облекчи движението на МПС в централната градска част и ще се подобри достъпът до туристическата зона. В момента текат отчуждителни процедури, след което ще започнем строителните дейности” заяви кметът на община Банско Георги Икономов.

„Добрата работа на правителството по отношение на събираемостта и повишаването на приходите в държавната хазна дава красноречив резултат. Приветстваме решението на правителството част от средствата от излишъка да бъдат насочени за финансирането на регионални проекти от високо обществено значение. В тази връзка инвестициите за развитие на инфраструктурата в нашата община подобрява не само нейния облик, но и представата на чужденците за България”, допълни той.

ИВАН ИВАНОВ

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *