„Банско“ с престижно реми срещу румънци

„Банско” направи престижно 0:0 с румънския „Пандури“ в първата си контрола през лятната подготовка. Тимът, воден от наставника Ели Маркес, показа, че прави всичко възможно миналогодишните събития да не се повторят и да не трепери за мястото си в Югозападната Трета лига. За първи път с фланелката на банскалии излязоха новите попълнения Милен Златков, Иван Макриев, Борис Галчев и Димитър Стоев. Mилен Лефтеров можеше да открие в 16-та мин., когато след рикошет топката попадна у него, но ударът му мина покрай целта. Малко по-късно опасен шут на Галчев прелетя близо до вратата на символичните гости. Иван Димитров пък направи две добри спасявания в 21-та и 28-та мин.

17 минути след почивката Златков можеше да се разпише, ала улучи дясната греда. Вратарят на козлите отново бе поставен на изпитание, но се справи с опасностите. В 76-та мин. отново Златков можеше да се разпише, ала шутът му бе отразен от румънския страж.

„Получи се добра контрола. Можехме да победим дори, но по-важното е, че показахме игра, която се доближава до концепцията на треньорския щаб. Имаше добро изнасяне на топката, добре използвахме фланговете. Добре бе, че можахме да използваме всички налични състезатели. Хубавото е, че показахме самочувствие срещу безспорно класен съперник, какъвто е „Пандури“. На този етап от подготовката не може да не бъда доволен от показаното. Да се надяваме, че ще надградим в следващите дни и предстоящите контроли“, коментира Ели Маркес.

„БАНСКО“: Ив. Димитров, Макриев, Лечов, М. Димитров, Слаев, Галчев, К. Василев, Стоев, Б. Хазуров, Лефтеров, Златков (Атанасов, Ангелов, Маламов, Ейков, Балтов, Весков, Б. Божинов, Чолев).

ВАСИЛ БОРИСОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *