Басейнова дирекция разпореди Биотец „Рубин 08“ да спре незаконното ползване на вода от рибарската вада, тече и полицейско разследване

Биотец „Рубин 08“ ООД в Благоевград да прекрати да ползва водата от рибарската вада, са разпоредили от Басейнова дирекция „Западнобеломорски район”. Мотивът, посочен в разпореждането, е, че собственикът на биотеца Илиян Личев няма разрешение за ползване на водата от вадата и на практика от години го прави незаконно. Констатацията е в резултат на проверка, извършена от инспектори от Басейнова дирекция по сигнал, подаден на зеления телефон от благоевградския бизнесмен Иван Кацарски-Ванцата на 2 декември 2020 г.

Завчера, 2,5 месеца по-късно, той е получил на имейла си официално протокола, изпратен от проверяващите на управителя на биотеца, в който на Ил. Личев се дава 7-дневен срок от получаване на писмото да уведоми писмено Басейнова дирекция за предприетите от него действия.

„Без вода не могат да се охлаждат турбините на ТЕЦ-а и „Рубин“ трябва да прекрати работа“, заяви Ив. Кацарски, който е сред най-активните радетели за чист въздух в областния център на Пиринско и многократно със съмишленици организираха акции с искане биотецът да преустанови да бълва дим и да замърсява околността и въздуха в града.

Любопитно е, че разпореждането е подписано от Владимир Стоилов от Басейнова дирекция на 30 декември  2020 г.

Репортер на „Струма“ официално потърси отговор на въпроса получил ли е бизнесменът Ил. Личев разпореждането, изтекъл ли е вече посоченият 7-дневен срок и какви са стъпките, предприети от Басейнова дирекция по казуса, след като в разпореждането се посочва, че при нужда ще се предприемат действия за ангажиране на наказателна отговорност.

От Басейнова дирекция заявиха, че в момента в Биотец „Рубин“ тече разследване от ОД на МВР и до приключване на полицейската проверка няма да коментират случая.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *