БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ УДАРИ НАРУШИТЕЛИ! Фирмата на бившия депутат от Петрич М. Захов сред наказаните с акт за недекларирани държавни такси за 2020 г.

Строителната фирма на бившия депутат от ГЕРБ – Петрич Митко Захов „Монолит 21 – Андонов и Захов“ ООД получи от Басейнова дирекция Западнобеломорски район акт за недеклариране на дължимите такси за 2020 г., което е трябвало да направи до 31.01.2021 г. Това нарушение на чл. 194 от Закона за водите се наказва със 150 до 1000 лв.

Видимо това е било най-честото нарушение, открито сред 156-те проверени фирми на територията на Югозапада, защото аналогични актове са получени още от санданското дружество „А.Б. Кафтанови“ ООД, регистрираните в  Петрич кожарска фирма на гърка Георгиос Бидзидис и ,„Нанов“ ООД на Кънчо Нанов, „Рила Екстрим“ ООД на Павел Дангов и Кихаил Крилчев от с. Паничище, както и разложката „Аквафорс“ ЕООД на Валентин Лебанов.

Превишения на разрешените годишни водни обеми, което е нарушение на разрешителното за водовземане пък докара акт на ВиК – Кресна“ ЕООД, за който водното дружество ще трябва да плати от 2000 до 10 000 лв.

Дирекцията удари с актове и няколко дружества, работещи на територията на Югозапада, заради неизпълнение на предишни предписания.

С актове са още кюстендилската фирма „Булплан инвест“ ООД на Николай Йосифов за непредставяне до 31.03.2021 г. на доклад за изпълнение на условията в разрешително за водовземане, „Нис Петрол“ ЕООД, гр. София – за неизпълнено предписание за монтиране на измервателно устройство за измерване на ползваните водни количества, и др.

10 000 лв. е глобата на столичното „Еко – Електрик“ ЕООД, което е засечено да ползва водностопанско съоръжение  за водовземане от  Цапаревска река с цел производство на електроенергия чрез МВЕЦ „Микрево“, без въобще да има разрешително за водовземане.

Общо миналия месец Басейнова дирекция е съставила 17 акта за установяване на административни нарушения.

Събраните през месец май суми от глоби и санкции са 7650 лв., но и още  89 423,56 лв. от такси за осъществено право на използване на водите.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *