Баскетболен Гоце Делчев почете паметта на легендата на НБА с „Кош за Коби Брайънт“

Гоцеделчевските любители на баскетбола отдадоха почит на загиналата наскоро голяма звезда на НБА с инициатива под мотото „Кош за Коби Брайънт“. Тя започна с едноминутно мълчание в памет на големия спортист, след което  всеки имаше възможност да отправи топката към коша. Събитието продължи с приятелска среща между дамите на местните „Пирин“ и „Яворов“, завършила 38:38. Наградите и за двата отбора бяха торти.

После на полето излязоха ветераните, сред които бяха председателят на спортната комисия към ОбС – Гоце Делчев Димитър Бояджиев, треньорът на карате клуб „Ронин“ Стоян Златев. Ангел Райков и Илия Мингов. Те се изправиха срещу сборен тим, подсилен с настоящите баскетболисти на „Пирин“ (ГД) Мартин Христов и Костадин Великов. Мачът предложи много емоции и също приключи наравно.

„Получи се много добро събитие, макар и по не толкова приятен повод. Важното за всички бе да отдадем почит към Коби Брайънт, но и да покажем, че баскетболът е жив в Гоце Делчев и искаме да го върнем там, където преди почти 5 десетилетия е бил. Не бе важен толкова резултатът от срещите, колкото спортсменският дух, приятните емоции и възможността да се демонстрират качествата на момичетата и момчетата, които се занимават с този спорт“, коментира един от основните двигатели на проявата Д. Бояджиев.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ


Десетки фенове уважиха проявата в зала „Неврокоп арена“

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *