Refan-728×90-July-2019

Бащата Георги на наръгания в тролея Борислав Великов от санданското с. Катунци пред struma.bg: Прободен е под сърцето, има белодробен оток

Бащата Георги на 18-годишния Борислав Великов от санданското село Катунци, който бе наръган с нож в тролей №7 в София, вчера посети сина си в болничната стая в столичната клиника „Пирогов”, където младежът претърпя операция.

Пред struma.bg Георги Великов  сподели, че няма опасност за живота на Боби.

„Състоянието му е стабилизирано. Има белодробен оток, но няма засегнати органи. Прободната рана е под сърцето”, каза още Георги Великов, който бе в болницата със съпругата си Албена и допълни, че синът му ще остане още три дни под лекарско наблюдение.

Както struma.bg писа, Боби учи в Спортното училище на ЦСКА в София, тренира джудо и самбо и тази година е абитуриент.

Заради инцидента Боби е пропуснал тържествената церемония в училището по изпращане на випуска и ритуала с последния училищен звънец.

Родителите са оптимисти, че Боби ще бъде здрав за абитуриентския бал на 26 май, за който вече са купили официален тоалет. Момчето обаче не може да се яви на матурата, тъй като единият изпит е по спорт.

Георги и Албена Великови имат баничарница в село Катунци. Майката от няколко месеца работи в София, за да е около синовете си, които учат в столични училища.

Кметът на село Катунци Иван Коричков сподели, че е шокиран от инцидента, станал с Боби. „В понеделник малко след 19.00 ч. видях Георги да шофира в посока Сандански. Винаги когато сме се разминавали, той ме е поздравявал, вдига ръка или натиска клаксон. Този път не ме поздрави. Едва час по-късно разбрах за инцидента със сина му. Очаквам Боби да се възстанови и да се прибере вкъщи. Много възпитани и скромни деца са Боби и брат му, който е по-малък от него”, каза управникът на Катунци Ив. Коричков.

Инцидентът с Борислав Великов  е станал на кръстовището на бул. “Сливница” и ул. “Опълченска” в тролей №7. По данни на полицията Боби е направил забележка на група деца, които плюели по пода на тролея семки и размазвали домати по седалките. Момчетата се оплакали на 33-годишен ром, който при слизането от трамвая го наръгал 2 пъти с нож. Боби е транспортиран в “Пирогов”, където му е оказана медицинска помощ.

По време на нападението над Боби до него била и неговата приятелка, която е в шок от инцидента, припаднала е и също е транспортирана в „Пирогов”. Извършителят е арестуван.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *